ГоловнаСуспільствоПодії

В Івано-Франківську затримали хакера, який виставив на продаж найбільший за всю історію масив вкрадених даних

У базі було 773 млн адрес електронної пошти.

В Івано-Франківську затримали хакера, який виставив на продаж найбільший за всю історію масив вкрадених даних
Фото: ssu.gov.ua

В Івано-Франківську затримали хакера, відомого під ніком Sanix. На початку 2019 року він опублікував на одному з форумів оголошення про продаж бази з 773 млн адресами електронної пошти і 21 млн унікальних паролів, повідомили в пресслужбі СБУ.

Про хакера писали іноземні видання The Guardian, Forbes і Newsweek, а телеканал Italia 1 присвятив йому цілий сюжет. База, яку він виставив на продаж, є найбільшою за всю історію масивом вкрадених даних.

"Фахівці встановили, що виставлена на продаж база об'ємом 87 гігабайтів є лише малою частиною кількості даних, якими він заволодів. Подібних баз вкрадених і зламаних паролів у хакера було щонайменше сім, загальний обсяг яких становив майже терабайт. У них входили персональні, в тому числі і фінансові, дані жителів ЄС і Північної Америки", - йдеться в повідомленні.

СБУ отримала інформацію, що всесвітньо відомим хакером Sanix може бути житель Івано-Франківської області. Кіберполіція зафіксувала за ним продаж баз даних з логінами і паролями до електронної пошти, пін-кодами банківських карт, електронних гаманців криптовалюти, рахунків PayPal та інших даних.

Готують оголошення підозри в несанкціонованому втручанні в роботу комп'ютерів. 

Нагадаємо, в Чернівецькій області викрили двох братів, які зламували облікові записи користувачів і продавали їх на закритих форумах. Вони мали інформацію більш ніж 1,5 млн облікових записів громадян різних країн. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram