ГоловнаСуспільствоЖиття

Після відновлення роботи метро в Києві пасажири ще місяць зможуть користуватися старими жетонами

Планували, що їх повністю виведуть з обігу 1 квітня.

Після відновлення роботи метро в Києві пасажири ще місяць зможуть користуватися старими жетонами
Фото: Макс Требухов

Після відновлення роботи Київського метрополітену пасажири впродовж місяця зможуть використовувати жетони, які вони придбали раніше.

По закінченню цього терміну оплатити поїздки можна буде винятково за допомогою електронного квитка. Про це повідомили на сторінці Київського метрополітену в Facebook.

Безконтактна "зелена" карта метро діятиме до 31 березня 2021 року. Також можна використовувати KyivSmardCard - єдиний електронний квиток для проїзду в транспорті, безконтактну банківську карту (тільки на жовтих турнікетах), мобільні додатки Google Pay і Apple Pay, додаток KyivSmardСard і разовий квиток з QR-кодом (паперовий або електронний).

"Пасажири пільгових категорій столиці для проїзду в метро повинні використовувати Карту киянина. Загальнодержавні пільгові категорії показують оригінал відповідного посвідчення", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Київський метрополітен планував повністю відмовитися від використання жетонів з 1 квітня. Після введення карантину через коронавірус перевезення пасажирів у метрополітені зупинилося з 17 березня.

13 травня мер Києва Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів дозволити роботу метрополітену з 25 травня.

При цьому міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що цього робити не варто, тому що, "звичайно, можна дотримуватися маскового режиму, дезінфекції, скринінгу, але обмежувати на пероні, у вагонах доволі важко".

У МОЗ повідомили, що не бачать проблеми у відкритті метро за умови дотримання вимог епідеміологів.

Київський метрополітен заявив про готовність відновити пасажирські перевезення з 25 травня, якщо Кабмін прийме відповідне рішення.

18 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів має намір дозволити роботу метрополітену з 25 травня в тих містах, де дозволить це зробити епідемічна ситуація із захворюваністю на коронавірус.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram