ГоловнаСуспільствоЖиття

За січень-березень 2020 року чисельність населення України скоротилася на 71,8 тисячі

За перший квартал минулого року населення України скоротилося на 73,7 тис.

За січень-березень 2020 року чисельність населення України скоротилася на 71,8 тисячі
Фото: obozrevatel.com

На 1 квітня 2020 року чисельність населення України, за оцінкою Державної служби статистики, становила 41 млн 830,6 тис. осіб.

За січень-березень чисельність населення зменшилася на 71,8 тисячі, йдеться у звіті Держстату

"Залишається суттєвим перевищення кількості померлих над кількістю народжених: на 100 померлих - 47 народжених", - ідеться в повідомленні.

На квітень 2019 року в Україні, за оцінкою Держстату, було 42 млн 79 тис. За січень-березень минулого року чисельність населення зменшилася на 73,7 тисячі осіб. Таким чином, показник зменшення чисельності населення за перший квартал цього року нижчий майже на дві тисячі, ніж за аналогічний період 2019 року.

Повідомляють, що дані для оцінки чисельності населення охоплюють усі регіони України, крім тимчасово окупованого Криму і Севастополя. 

Фото: Держстат

"Дані про природний і міграційний рух населення сформовані на основі адміністративних даних без урахування тимчасово окупованої АР Крим, Севастополя та частин Донецької та Луганської областей", - уточнили в Державній службі статистики.

Нагадаємо, ексміністр Кабміну Дмитро Дубілет опублікував порівняльну статистику смертності в Україні за січень-квітень починаючи з 2013 року. Показники поточного року, незважаючи на епідемію коронавірусу, найнижчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram