ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін розглядає можливість запуску громадського транспорту на другому етапі ослаблення карантину

У МОЗ вважають, що запускати транспорт у восьми областях поки що рано.

Кабмін розглядає можливість запуску громадського транспорту на другому етапі ослаблення карантину
Фото: Lb.ua

Під час чергового етапу ослаблення карантину можливий запуск громадського транспорту, але в восьми областях країни ситуація поки що не дозволяє це зробити.

Про це повідомляють на сайті Офісу президента за підсумками традиційної селекторної наради під головуванням Володимира Зеленського.

Відзначають, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що уряд розглядає можливість запуску громадського транспорту під час чергового етапу ослаблення карантину. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, своєю чергою, зазначив, що зараз ситуація у восьми регіонах не відповідає критеріям, які дозволили б запускати там транспорт. Зокрема, проводиться мало тестувань.

При цьому Степанов зазначив, що впродовж тижня стан справ у цих областях можна змінити.

"Якщо вже вирішили запустити транспорт, то треба дозволяти місцевій владі запускати його там, де вони бачать можливість гарантування безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне - пам'ятати про безпеку", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, після завершення всеукраїнського карантину 11 травня і пом'якшення обмежувальних заходів Кабмін увів так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження діятимуть тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що п'ятиетапний план виходу з карантину можуть скоротити, якщо відбудеться різке зниження кількості нових заражень коронавірусом.

Київ з 22 травня приступає до другого етапу пом'якшення карантину - в столиці запрацює наземний громадський транспорт. Метро поки що не працює.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram