ГоловнаСуспільствоПодії

У 96-й зенітно-ракетній бригаді ЗСУ виявили масштабне розкрадання палива

Затримано трьох осіб, головний підозрюваний - начальник тилу.

Слідчі Державного бюро розслідувань і Національної поліції розкрили розкрадання палива в 96-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил України.

Про це йдеться на сайті ДБР.

За даними слідства, начальник тилу однієї з військових частин разом із кількома військовослужбовцями і цивільними особами організував схему зі списання паливно-мастильних матеріалів, які потім незаконно продавали.

З березня 2020 року правоохоронці задокументували чотири факти вивезення з військової частини близько 60 тонн палива вартістю більш як 1,3 млн гривень. Також перевіряють факти привласнення палива на суму приблизно 10 млн гривень у 2018-2020 роках.

Фото: dbr.gov.ua

15 травня під час вивезення чергової партії палива затримали трьох осіб, їм повідомили про підозру. Були проведені 20 обшуків, під час яких у передбачуваного організатора злочинної групи знайшли і вилучили 51,3 тис. доларів.

Фото: dbr.gov.ua

Також встановлено, що в березні цього року головний підозрюваний, застосовуючи фізичне насильство до одного з колишніх своїх партнерів, вимагав від нього 730 тисяч гривень - частку з продажу пального.

Слідство ведеться за ч.3 ст.189 (вимагання) і ч.3 ст.410 (розкрадання майна військовослужбовцям) Кримінального кодексу.

96-та Київська зенітна ракетна бригада входить у Повітряне командування "Центр". Її завдання - захист повітряного простору Правобережної України. Базується в селі Данилівка неподалік від Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram