ГоловнаСуспільствоЖиття

СБУ за тиждень викрила майже 50 проросійських інтернет-агітаторів, які розповсюджували фейки про COVID-19

З початку введення карантину спецслужба виявила 370 таких агітаторів.

СБУ за тиждень викрила майже 50 проросійських інтернет-агітаторів, які розповсюджували фейки про COVID-19
Фото: fakty.com.ua

За останній тиждень кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили майже 50 нових інтернет-агітаторів, які поширювали різні фейки про епідемію COVID-19.

Про це повідомляє сайт СБУ.

"З початку введення карантину СБУ вже виявила 370 таких інтернет-агітаторів. Встановлено, що 17 з них діяли за завданням російської сторони. Кількість заблокованих інтернет-спільнот становить майже 2,5 тисячі з мільйонною аудиторією", – йдеться в повідомленні.

У спецслужбі зазначають, що агітатори використовують будь-які інформаційні приводи для створення в громадян відчуття неконтрольованого хаосу в країні, паніки й нездатності державних органів виконувати свої функції за призначенням.

"Зокрема, через соціальні мережі російські спецслужби й керовані ними агентурні мережі тролів закликали до порушення карантину, проведення акцій протесту, силового захоплення влади й інформаційної підтримки деструктивних і антидержавних заходів", – відзначили в СБУ.

Інформацію про 353 агітаторів СБУ передала Національній поліції. 145 з них уже притягнуто до адміністративної відповідальності за поширення неправдивих чуток, що можуть спричинити паніку або порушення громадського порядку, у рамках статті 173–1 КУпАП.

Нагадаємо, у березні у Львові СБУ викрила місцеву жительку, яка розміщувала в Інтернеті фейкову інформацію про поширення коронавірусу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram