ГоловнаСуспільствоПодії

Патрульна поліція призначила внутрішню перевірку через конфлікт з волонтерами на Житомирській трасі

Діана Макарова заявила, що поліцейські "цілеспрямовано знущалися".

Патрульна поліція призначила службове розслідування через конфлікт декількох співробітників, які патрулювали Житомирську трасу, з фронтовими волонтерами.

Відома волонтерка Діана Макарова у суботу опублікувала пост у фейсбуці зі скаргою на поліцейських, які, за її словами, без причини зупинили автомобіль біля зупинки "Сосновий Бір".

"Схоже, поліції нічого робити, або на нашу машину пішла рознарядка. Тому що поліцейський на другу смугу вистрибував, щоб зупинити саме нас. Після того як вони запитали, хто ми є, чи сім'я, чому живемо разом - ми пояснили, що ми фронтові волонтери. Схоже, вони про це знали, тому що тут і почалися цілеспрямовані знущання. Нам погрожували зброєю, кричали: "А чого ви не на фронті? Що ви робите у Києві?", сміялися: "О, повна машина клоунів", "Ви що, на Фрунзе їдете?". Весь час сміялися: "О, ви такі законослухняні". Дивна ситуація, коли поліція знущається над законослухняністю громадян. Коли ми чесно попередили, що викладемо відео і фото в інтернет - нам просто розсміялися в обличчя", - написала Макарова.

Через кілька годин на цей пост відреагував перший заступник голови Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький.

"Сьогодні у соціальних мережах з'явилася інформація про некоректне спілкуванні працівників патрульної поліції з громадянами біля дорожньої станції патрульної поліції "Сосновий Бір". Департамент патрульної поліції вже проводить усі необхідні першочергові дії. За даним фактом почали службове розслідування. Поліцейські відсторонені від виконання службових обов'язків. У разі підтвердження фактів порушення службової дисципліни поліцейські будуть притягнуті до суворої дисциплінарної відповідальності", - написав він у фейсбуці.

Білошицький заявив, що така поведінка неприпустима для співробітників патрульної поліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram