ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Львова затримали п'яного безпритульного з гвинтівкою

Поліція оштрафувала його на 136 гривень.

Патруль "Муніципальної варти" затримав у центрі Львова чоловіка зі зброєю.

Про це повідомив адміністратор "Гарячої лінії міста Львова" у фейсбуці.

"Патруль муніципальної варти помітив підозрілого чоловіка, який неадекватно поводився. Провівши поверхневий огляд, патрульні виявили зброю - рушницю з прицілом", - йдеться в повідомленні.

Судячи з опублікованих фото, йдеться про пневматичну гвинтівку. За попередніми даними, затриманий є бездомним.

Як розповів виданню ZAXID.NET начальник управління безпеки міста Юрій Діль, близько 15:15 в центрі міста муніципали помітили чоловіка в нетверезому стані, який ніс сумку для зброї.

"Йому близько 50 років. Цей чоловік вже багато разів траплявся муніципалам, коли розпивав алкогольні напої в центрі міста. Його забирали в наш соціальний центр, проте він звідти постійно тікав. Називає себе Євгеном, але ми цього точно не знаємо, тому що у нього ніколи немає зі собою документів. Коли сьогодні патруль помітив, що він знову п'яний, ще й має зі собою сумку, в якій носять зброю, то попросили його відкрити її. Він це без заперечень зробив", - розповів Діль.

Коли патруль побачив, що у чоловіка в сумці зброя, то на місце викликали поліцію. Чоловіка доставили у відділення поліції, щоб там встановити його особу та перевірити, чи має він дозвіл на носіння та зберігання цієї зброї.

У поліції уточнили, що зброя не є бойовою, це - пневматична гвинтівка з прицілом, а на неї не потрібно мати жодних дозволів. У чоловіка зі собою були документи на зброю, зокрема чеки з магазину.

Правоохоронці вже встановили особу чоловіка і склали на нього адмінпротокол за перебування в громадському місці в нетверезому стані. Він заплатить 136 грн штрафу.

Нагадаємо, у березні минулого року в Івано-Франківську затримали п'яного чоловіка, який ходив по місту з рушницею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram