ГоловнаСуспільствоЖиття

Ректора харківського вузу і його заступника підозрюють в отриманні 300 тис. гривень хабара

Керівники університету вимагали гроші в бізнесмена за надання приміщень вузу в оренду.

Ректора харківського вузу і його заступника підозрюють в отриманні 300 тис. гривень хабара
Фото: mvs.gov.ua

Поліцейські затримали ректора харківського вузу за здирництво й отримання 300 тис. гривень хабара.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Поліцейські встановили, що ректор і проректор вимагали в підприємця 300 тис. гривень за надання згоди на оренду приміщень університету. Чиновники вимагали перерахувати вказану суму на рахунок підконтрольного їм благодійного фонду.

Сьогодні, 15 травня, правоохоронці провели обшук у приміщенні університету. Встановлено, що квитанцію про переказ грошей на рахунок благодійного фонду отримав особисто ректор.

"Ректора і проректора затримали за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Їм інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років з конфіскацією майна", - повідомили в поліції.

За даними видання NewsRoom, підозрюваними є ректор і проректор Харківського національного аграрного університету імені Докучаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram