ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Один військовослужбовець отримав поранення.

З початку доби бойовики п'ять разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська п'ять разів обстріляли позиції українських військових на Донбасі, застосовуючи заборонені міномети калібру 120 мм, а також гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"Об'єднані сили дали рішучу відповідь на всі вогневі провокації окупантів, змусивши російських найманців повернутися до дотримання режиму припинення вогню. У разі повторення таких дій українські захисники завжди готові дати загарбникам адекватну і невідворотну відповідь", - наголошується в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ неподалік Гнутового - з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а захисників Старогнатівки обстрілювали з автоматичних станкових гранатометів.

По захисниках, які виконують завдання в районі відповідальності угруповання "Північ" бойовики біля Кримського двічі відкривали вогонь із заборонених мінометів 120-го калібру, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. По околицях Оріхового били з мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Під час обстрілів один військовослужбовець отримав поранення.

Нагадаємо, за 12 травня в зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Росії дев'ять разів порушували режим тиші. Було поранено одного українського військового.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram