ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд залишив під арештом ексглаву МЗС Кожару

Його підозрюють у вбивстві підприємця Старицького.

Апеляційний суд залишив під арештом ексглаву МЗС Кожару
Кожара в суде (архивное фото)
Фото: zik.ua

Київський апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави колишньому міністру закордонних справ Леоніду Кожарі, підозрюваному у вбивстві підприємця Сергія Старицького.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Рішення суд виніс у середу, не задовольнивши таким чином скаргу адвокатів Кожари.

"За результатами Апеляційного розгляду постанову слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 березня 2020 залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький. У будинку перебувало троє осіб: чоловік і жінка і їхній гість. Усі троє вживали алкогольні напої.

Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря. Однак, на наступний день у поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький міг не сам покінчити з життям. Тому за погодженням із прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано із самогубства на умисне вбивство – ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу. Ні Кожара, ні його дружина спочатку не фігурували як підозрювані.

2 березня поліція не змогла провести слідчий експеримент, тому що Кожара зліг у лікарню, і в будинку не було ні його, ні його дружини. 25 березня Кожарі вручили підозру у вбивстві. 27 березня суд заарештував його з правом внесення застави в розмірі 14 млн гривень.

10 квітня дружині ексглави МЗС Кожари оголосили підозру в дачі завідомо неправдивих свідчень. Пізніше суд відпустив її під особисте зобов'язання.

Кожара був главою МЗС із 24 грудня 2012 до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами – Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram