ГоловнаСуспільствоЖиття

Дніпропетровська, Київська та Херсонська області не відзвітували про виплату потрійних зарплат медикам, - Степанов

"У нас відбувається якийсь квест, коли ми шукаємо, чому не були виплачені кошти медпрацівникам".

Дніпропетровська, Київська та Херсонська області не відзвітували про виплату потрійних зарплат медикам, - Степанов
Максим Степанов
Фото: Одеська обласна державна адміністрація

Дніпропетровська, Київська та Херсонська області не відзвітували МОЗ про виплату потрійних зарплат медичним працівникам, які лікують хворих на коронавірус, а деякі надали недостовірну інформацію. Про це під час брифінгу 9 травня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Харківська область відзвітувала про 17 медичних працівників, які були в березні зайняті при лікуванні чотирьох хворих. Загальна сума коштів, виплачена як зарплати, 14 тис. 900 грн або 880 гривень кожному", – обурився Степанов.

За його словами, уряд і МОЗ перерахували 905 млн грн на виплату надбавок медпрацівникам у розмірі 300% ще 15 квітня.

"Ми визначили, скільки коштів із цієї медичної субвенції необхідно в розрізі кожного регіону, зважаючи на кількість хворих, які були в березні, з огляду на кількість медпрацівників у кожній області, кожній медустанові, яка працювала з хворими на COVID-19. Отже, загальна необхідна сума коштів склала 181 млн грн. тобто та сума, яку ми перерахували в регіони повністю покривала виплату 300% надбавки", – повідомив міністр.

За словами Степанова, виходячи з власного досвіду керівництва областю, виплата зарплати після отримання коштів повинна зайняти максимум тиждень, "а в нас відбувається якийсь квест, коли ми шукаємо, чому саме не були виплачені кошти медпрацівникам".

Міністр також заспокоїв, що всі медики, які мали отримати надбавку до зарплати, її отримають.

Раніше Зеленський пригрозив головам ОДА відставкою через невиплату грошей медикам.

Нагадаємо, що Верховна Рада 17 березня ухвалила закон про запобігання виникненню та поширенню COVID-19. Один із пунктів цього законопроєкту передбачає додаткові доплати до заробітної плати медичним та іншим працівникам, залученим до ліквідації захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram