ГоловнаКультура

"Слуги народу" пропонують відкрити кінотеатри з 1 липня

"Перші два тижні можна продавати квитки, наприклад, через ряд і через місце".

"Слуги народу" пропонують відкрити кінотеатри з 1 липня
Фото: delo.ua

Депутати партії "Слуга народу" звернулися до прем'єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією дозволити роботу кінотеатрів з 1 липня.

Про це повідомив у фейсбуці депутат Олександр Ткаченко.

"Кінотеатри зазнали великих збитків. А ранній вихід з карантину може призвести до ще більших фінансових втрат і банкрутства. Як показала практика США і Китаю, якщо кінотеатри відкриються зараз, то є велика ймовірність, що глядачів не буде. Люди не готові масово контактувати одне з одним, і криза вдарила по кишені. Крім того, зараз немає великих - ні голлівудських, ні українських - кінопрем'єр, які привабили б глядача", - написав він.

На думку Ткаченка, уряд повинен визначитися з конкретною датою відкриття кінотеатрів, а МОЗ має розробити нормативи санітарних заходів.

"Тому ми з Павлом Сушком звернулися до прем'єр-міністра і запропонували чіткий алгоритм. Пропонуємо відкривати кінотеатри з 1 липня. Перші два тижні місяця продавати квитки з обмеженнями, наприклад, через ряд і через місце. А вже з 16 липня повернутися до звичайного режиму. Це допомогло б кінотеатрам вийти з кризи поступово і не опинитися в ситуації, коли немає ні фільмів, ні глядачів", - пояснив депутат.

"При цьому ми повинні синхронізуватися зі світовим кіноринком. Якщо продовжиться робота в карантинних обмеженнях, ми також перенесемо дату відкриття на більш пізній період. Також нагадую про ініціативу Сергія Созановського, який запропонував безкоштовно надати для повторного показу в кінотеатрах сучасні українські фільми. Закликаю до неї приєднатися", - додав Ткаченко.

Фото: facebook.com/o.tkachenko

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження мали діяти до 23 квітня, але уряд продовжив їх.

Повідомляли, що після завершення всеукраїнського карантину 11 травня і пом'якшення обмежувальних заходів в Україні введуть так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть чинні тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання. При цьому про роботу кінотеатрів поки що не йшлося.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram