ГоловнаСуспільствоОсвіта

Львівським студентам-медикам читають лекції про шкоду контрацепції, неприпустимість стосунків до шлюбу і заборону абортів

Курс біоетики веде черниця УГКЦ.

Львівським студентам-медикам читають лекції про шкоду контрацепції, неприпустимість стосунків до шлюбу і заборону абортів
Фото: zaxid.net

У Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького студентам читають курс лекцій із предмету "Біоетика", на якому, серед іншого, розповідають про шкоду контрацепції, неприпустимість статевих стосунків до шлюбу та заборону абортів навіть після згвалтування.

Про це повідомляє Zaxid.net.

Зазначається, що "Біоетику" викладає черниця УГКЦ Галина Терешкевич (сестра Діогена) уже приблизно 20 років, але тільки зараз дискусія про необхідність такого предмета в медуніверситеті перейшла в публічну площину.

Про незвичайний навчальний курс розповіла журналістка Анна Чабарай, яка опублікувала у фейсбуці програму та тести з цього предмета. За її словами, усі ці матеріали їй надали студенти-медики.

Кілька студентів розповіли, що біоетику дійсно викладають на 1 і 2 курсах, але більшість сприймає предмет несерйозно.

"Наприкінці кожної пари вона (викладач, – ред) давала нам такі тести, потім ще ставила питання. Якщо хтось не згоден із нею, то її це дуже дратувало, нашої думки до уваги вона не брала. Але ми це все не сприймали серйозно, хіба що кілька людей. Проблем з оцінками теж не було, головне – написати правильно тести", – розповіла випускниця університету Анна.

Нагадаємо, раніше Міносвіти відновило шкільний курс "Основи сім'ї", який заблокували через скарги батьків. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "«Секс до шлюбу – це шкідливо». Програма «Основи сім’ї» повертається в школи"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram