ГоловнаСуспільствоПодії

КМДА: у Києві до ранку 7 травня очікується випадання місячної норми опадів

У столиці оголошено штормове попередження.

КМДА: у Києві до ранку 7 травня очікується випадання місячної норми опадів
Архивное фото
Фото: mignews.com.ua

У Києві до ранку 7 травня очікуються сильні дощі, оголошено штормове попередження (I рівень небезпеки, жовтий).

Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації з посиланням на дані "Укргідрометцентру".

У комунальному підприємстві "Київавтодор" повідомили, що до тих місць, які можуть підтоплюватися, бригади виїдуть заздалегідь, до початку опадів. Так біля станції метро "Лівобережна" роботи вже почалися.

Відзначається, що до ліквідації наслідків негоди буде залучено 72 одиниці спецтранспорту та спецзасобів (в тому числі, мотопомпи, гідромонітори, насосні станції). Також стоки щодня вичищають від сміття.

"За прогнозом синоптиків, інтенсивні опади триватимуть до ранку 7 травня. Менш ніж за 12 годин можливі опади від 15 до 49 мм, що майже дорівнює середній місячній нормі для травня. Закликаємо водіїв бути обережними на дорогах", - підкреслили в КМДА.

Міська влада також нагадала киянам про необхідність дотримуватися карантину і не виходити з дому без крайньої необхідності.

Нагадаємо, 4 травня в Києві пройшла сильна злива з градом, після якої затопило низку вулиць і переходів, а машини "плавали" по дорогах. Відповідаючи на питання журналістів, чому в столиці таке підтоплення відбувається регулярно після сильних дощів, мер Віталій Кличко пояснив, що більша частина комунікацій зливової каналізації не оновлюється десятиліттями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram