ГоловнаСуспільствоЖиття

За 5 травня в Україні евакуювали ще близько 100 громадян

Усього пасажиропотік за добу становив 12 000 осіб, з них у двох експрес-тести показали коронавірус.

За 5 травня в Україні евакуювали ще близько 100 громадян
Фото: ГПСУ

За 5 травня в Україну евакуювали ще близько 100 громадян. Вони прибули рейсом з Дортмунда, Німеччина. Про це повідомили у пресслужбі ДПСУ.

Під час температурного скринінгу пасажирів в аеропорту "Бориспіль" людей з підвищеною температурою не зафіксували. Всі пасажири встановили мобільний додаток "Дія" та зобов'язалися перебувати на самоізоляції.

"Внесення громадянами необхідної інформації в мобільний додаток прикордонники перевірили під час паспортного контролю", - йдеться в повідомленні.

Загалом пасажиропотік через український кордон становив 12 000 осіб. Серед тих, хто в'їжджав, було двоє людей з позитивними результатами на коронавірус. Їх доставили на обсервацію в інфекційну лікарню до Львова.

Прикордонників, які контактували з ними, також відправили на обсервацію за місцем проживання. Також представники ДПСУ дезінфікували приміщення.

Нагадаємо, що всіх евакуйованих українців ділять на дві групи. Перша - ті, у кого є смартфони, щоб встановити додатки "Дія" для контролю за обсервацією. Вони вводять адресу, за якою зобов'язалися самоізолюватись, і зобов'язані перебувати в ній два тижні.

Друга - люди без смартфонів. Вони будуть проходити обсервацію "в класичному форматі", тобто в підготовлених державою локаціях. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram