ГоловнаСуспільствоЖиття

У Київській області затримали росіянина, який "мінував" село під Борисполем

У 2016 році чоловік також повідомляв про гранату на базі відпочинку в Коблеві.

У Київській області затримали росіянина, який "мінував" село під Борисполем
Фото: https://kv.npu.gov.ua

У Київській області затримали 44-річного громадянина Росії, який кілька разів повідомляв про "мінування". Про це інформує столична поліція.

Раніше зловмисник погрожував "підірвати" село Вишеньки Бориспільського району. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи, факт замінування не підтвердився.

За кілька годин псевдомінера затримали.

Чоловік зізнався поліції, що на території України перебуває нелегально з 2011 року. Свій вчинок затриманий пояснити не зміг, але повідомив, що того дня він перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Також правоохоронці з'ясували, що чоловік в 2016 році скоїв аналогічний злочин - повідомив про "замінування" бази відпочинку в селі Коблево Миколаївської області.

Кримінальне провадження відкрито за ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності) КК України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на термін від двох до шести років.

Нагадаємо, раніше судимий за вбивство і зґвалтування житель Чернігова отримав два роки в'язниці за "мінування" метро в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram