ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція порушила кримінальну справу через напад на намет ромів у Києві

Правоохоронці шукають потерпілих та осіб, причетних до нападу.

Поліція порушила кримінальну справу через напад на намет ромів у Києві
Фото: Диана Буцко

Поліція порушила кримінальну справу через напад на намет ромів у Києві, після того, як новину про це опублікував LB.ua.

"Під час моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили публікацію про вчинення невідомими особами на вулиці Саперно-Слобідській неправомірних дій щодо ромів. Подія була зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв Голосіївського управління столичної поліції", - йдеться на сайті відомства.

Напередодні про напад на чотирьох ромів повідомила журналістка LB.ua з посиланням на волонтерів. За їхніми словами, нападники забризкали ромів нервово-паралітичним газом і спалили їхній намет.

Наступного дня після публікації в соцмережі з нею зв'язався заступник начальника слідчого відділення Голосіївського управління Нацполіції Максим Бондаренко і повідомив, що правоохоронці шукають потерпілих. Однак волонтерам невідомо, куди перемістилися роми після нападу.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, об'єднані з насильством) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на термін від двох до п'яти років.

Наразі правоохоронці встановлюють потерпілих та осіб, причетних до нападу.

Нагадаємо, це не перший напад на ромів у Голосіївському районі. 20 квітня 2018 року члени праворадикальної організації "С14" напали на ромів на Лисій горі в Києві і спалили пожитки, які ті залишили за собою. Після публікації LB.ua відео нападу поліція відкрила провадження. Однак через процесуальні порушення поліція відкликала підозру єдиному підозрюваному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram