ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Намісник Києво-Печерської лаври повідомив, що на коронавірус хворіють 68 ченців

За його словами, зараз у лікарні перебувають двоє людей, решта - на самоізоляції. 

Намісник Києво-Печерської лаври повідомив, що на коронавірус хворіють 68 ченців
Митрополит Павел
Фото: https://news.church.ua

Намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло (Лебедь) повідомив, що на коронавірус хворіють 68 ченців. Про це йдеться на сайті УПЦ МП.

"У Святий обителі понад 200 братії, захворіло 68 осіб. У 19 людей не підтвердився діагноз був негативний результат, 28 осіб мали позитивний результат тесту [на коронавірус], 25 осіб були в лікарні", - повідомив намісник Лаври.

За його словами, зараз в лікарні перебувають двоє людей, решта інфіковані священники - на самоізоляції.

"Але були в лікарні ще ті в числі 25, які не мали діагнозу коронавірусу, але серцеві напади і такі буденні хвороби, які люди мають. Тому ще раз нагадую, що Господь милостивий до нас, практично всі ми зараз вдома", - зазначив митрополит Павло.

Він також подякував медикам і запевнив, що "сьогодні в Лаврі виконується все за приписом лікарів".

"Я сам перебував у лікарні і бачив їхню важку працю, яку ми часто вже не оцінюємо", - висловився митрополит.

Нагадаємо, 5 квітня стало відомо, що 58-річний владика Павло здав тест на коронавірус. За інформацією кількох, не пов'язаних між собою, джерел Lb.ua в середовищі МП, передбачалося, що зараження могло статися, коли Павло особисто стриг в ченці чотирьох насельників Лаври. Пізніше влада столиці підтвердила чотири випадки зараження коронавірусом в Києво-Печерській Лаврі.

Про результати тесту на коронавірус у владики Павла не повідомлялося. У Лаврі розповіли, що намісник "почувається добре, незважаючи на застуду".

26 квітня голова інформаційно-просвітницького управління УПЦ МП митрополит Климент повідомив, що в Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразилися більш як 100 чоловік, але "більшість кліриків вже йдуть на поправку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram