ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна готується до поступового пом'якшення карантину, - Офіс президента

Зеленський похвалив українців за свідомість.

Україна готується до поступового пом'якшення карантину, - Офіс президента
Фото: president.gov.ua

Україна готується до поступового пом'якшення карантинних обмежень, детально опрацьовуючи всі етапи.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з представниками Кабміну і головних державних відомств під головуванням Володимира Зеленського, повідомляє Офіс президента.

Так, сьогодні, 1 травня, повинні відкритися продовольчі ринки, але функціонувати вони будуть за чіткими правилами, щоб запобігти поширенню інфекції.

Також наголошується, що травневі свята - останні з небезпечних вихідних, які можуть сприяти скупченню людей. Національна поліція поінформувала, що в ці дні в парках чергуватимуть патрулі.

Прикордонники повідомили про збільшення кількості людей, які встановлюють додаток "Дій вдома", що допомагає проходити самоізоляцію під час карантину. Контроль за дотриманням самоізоляції здійснюється за допомогою регулярних повідомлень упродовж дня, перевірки відповідності фото особи еталонній фотографії, завантаженій під час встановлення сервісу, а також геолокації мобільного телефону в момент фотографування.

Після отримання повідомлення громадянину необхідно впродовж 15 хвилин зробити фото свого обличчя на тлі навколишнього середовища.

Голова Держприкордонслужби Сергій Дейнеко зазначив, що з більш ніж 7 тис. громадян, які перетнули кордон на в'їзд в Україну за минулу добу, 65% встановили це додаток.

"Ми бачимо, що українці стають більш свідомими і швидко приймають нововведення і сучасні підходи, щоб убезпечити себе, рідних і оточення. В основі програми - найкращий зарубіжний досвід. Упевнений, він допоможе українцям комфортніше проходити самоізоляцію під час карантину", - підкреслив Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр додав, що в Україні щодня збільшується кількість людей, які одужують від COVID-19.

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження повинні були діяти до 3 квітня, але пізніше уряд їх продовжив.

Після завершення всеукраїнського карантину 11 травня і пом'якшення обмежувальних заходів у країні планують вводити так званий адаптивний карантин. Це означає, що посилені обмеження будуть діяти тільки в тих регіонах, де є спалах захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram