ГоловнаСуспільствоЖиття

Ринки в Києві будуть відкривати поступово, за умови дотримання протиепідемічних вимог, - КМДА

Відновити роботу зможуть тільки офіційні продовольчі ринки.

Ринки в Києві будуть відкривати поступово, за умови дотримання протиепідемічних вимог, - КМДА
Фото: Макс Требухов

Агропродовольчі ринки в Києві будуть відкривати поступово, за умови забезпечення ними виконання низки протиепідемічних вимог.

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

"Кабінет Міністрів спільно з Головним державним санітарним лікарем України розробили вимоги щодо можливості відкриття агропродовольчих ринків. Ми ці вимоги продублювали, деталізували та затвердили своїм розпорядженням. За інформацією Головного управління Держпродпотребслужби в м.Києві, станом на 16.30 30 квітня жодного один з агропродовольчих ринків столиці не готовий забезпечити виконання зазначених вимог. У зв'язку з цим ринки будуть відкриватися поступово, з моменту, коли будуть готові забезпечити виконання протиепідемічних вимог", - повідомив радник мера Києва, секретар Штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Володимир Бондаренко.

За його словами, на ринках необхідно буде забезпечити масковий режим працівників і відвідувачів, дистанційну термометрію на вході, недопуск на територію ринку осіб з ознаками ГРВІ, забезпечення дистанції в 3 м між торговими місцями та дистанції 1,5 м між відвідувачами, а також дезінфекцію контактних поверхонь кожні 3 години.

Бондаренко зазначив, що відновити роботу зможуть тільки офіційні продовольчі ринки. Крім того, потрібно буде не допустити стихійної торгівлі навколо.

Також буде діяти заборона на приготування і вживання їжі на місці продажу.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів на засіданні 29 квітня підтримав критерії відкриття деяких ринків під час карантину за умови дотримання спеціальних заходів. Повідомлялося, що мова йде про 280 критих ринків, які забезпечують громадян продовольством і дають можливість збуту продукції малим фермерам.

Раніше МОЗ підготував вимоги до роботи ринків в умовах карантинних обмежень. Їх роботу контролюватиме Держпродпотребслужба.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram