ГоловнаСуспільствоЖиття

МАУ заявила, що їй заборонили виконати рейс Київ - Лондон з українськими працівниками

Спецрейс було організовано на замовлення британського роботодавця завчасно.

МАУ заявила, що їй заборонили виконати рейс Київ - Лондон з українськими працівниками
Фото: EPA/UPG

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" через заборону Державної авіаційної служби скасувала рейс PS1118 Київ - Лондон, який повинен був відбутися о 12:40 29 квітня.

Про це повідомила пресслужба МАУ в фейсбуці.

Як пояснила авіакомпанія, рейс був організований для доставки на роботу до Великобританії українських громадян, які мають довгостроковий контракт за кордоном.

"Рейс було організовано на замовлення роботодавця, який завчасно потурбувався про забезпечення українських громадян довгостроковими контрактами. У цих умовах українці можуть легально й офіційно бути працевлаштовані і перебувати на території Великобританії. Відповідно, ця категорія не є ризиковою для України. Ці громадяни не потребуватимуть евакуації найближчим часом і не будуть потенційними розповсюджувачами на території України COVID-19", - відзначили в МАУ.

Компанія повідомила, що заборону на рейс отримали за дві години до вильоту без зазначення підстав і посилань на нормативні документи.

При цьому, як стверджують у МАУ, авіакомпанія подала всі необхідні документи для отримання дозволів вчасно і розраховувала на "передчасне або в розумні терміни отримання рішення".

Пасажири рейсу - жителі різних регіонів України, які добиралися в аеропорт в умовах відсутності регулярного наземного пасажирського сполучення через карантин. У цей час вони перебувають у терміналі аеропорту "Бориспіль".

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в Україну з країн-партнерів почали надходити запити про сезонних робітників. Уряд заявив, що розглядатиме кожен такий запит окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram