ГоловнаСуспільствоЖиття

​Апеляційний суд залишив чинним продовження арешту підозрюваній у вбивстві Шеремета лікарці Кузьменко (оновлено)

Адвокат заявив, що Юлія Кузьменко потребує лікування в умовах стаціонару.

​Апеляційний суд залишив чинним продовження арешту підозрюваній у вбивстві Шеремета лікарці Кузьменко (оновлено)
Фото: court.gov.ua

Апеляційний суд Києва залишив чинним продовження арешту одній з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко до 30 травня.

Про це повідомляє "Судова влада України".

Засідання проходило шляхом відеоконференцзв'язку.

"За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 1 квітня 2020 залишено без змін, апеляційну скаргу боку захисту - без задоволення", - йдеться в повідомленні.

Захист підозрюваної клопотав про зміну Кузьменко запобіжного заходу, але суд відмовився задовольнити клопотання. Прокуратура наполягала на арешті.

Кузьменко хотіли взяти на поруки депутати Верховної Ради Михайло Бондар, Микола Величкович і Марія Іонова (всі - фракція "Європейська солідарність"), але суд їм відмовив.

Оновлення. Адвокат підозрюваної Тарас Безпалий заявив, що його підзахисна вимагає лікування в умовах стаціонару.

Про це йдеться в тексті апеляційної скарги Безпалого, який зачитував суддя Київського апеляційного суду під час розгляду скарги на продовження арешту Кузьменко, повідомляє Укрінформ

"(Адвокат - ред.) Звертає увагу, що Кузьменко має незадовільний стан здоров'я і потребує лікування в умовах стаціонару", - сказав суддя.

Також адвокат зазначив у скарзі, що за причини утримання під вартою лікар Юлія Кузьменко також не змогла пройти переатестацію і не зможе в цьому році захистити докторську.

Нагадаємо, 23 квітня в будинку дитячого хірурга Юлії Кузьменко провели обшук, під час якого вилучили кілька сім-карт і карабін, що належить її чоловікові.

Організатором вбивства Павла Шеремета слідство вважає музиканта Андрія Антоненка (Ріффмастер). До свого задуму він нібито залучив жительку Києва, волонтера Юлію Кузьменко (Лиса) і контрактницю Яну Дугарь, а також низку невстановлених осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram