ГоловнаСуспільствоЖиття

Слончака відправили під нічний домашній арешт за напад на патрульного

Прокуратура просила цілодобовий домашній арешт.

Слончака відправили під нічний домашній арешт за напад на патрульного
Владимир Слончак
Фото: kyivcity.gov.ua

Солом'янський районний суд Києва відправив під нічний домашній арешт колишнього заступника глави Київської міськдержадміністрації Володимира Слончака, який вдарив поліцейського.

Трансляція засідання велася на YouTube "Судової влади України".

"Слідчий суддя ухвалив рішення… застосувати до Слончака запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в межах терміну досудового розслідування, тобто до 27 червня 2020 року включно, заборонивши йому з 23:00 до 6:00 наступного дня залишати житло", – озвучив рішення суддя.

Прокуратура просила для Слончака цілодобовий домашній арешт. У результаті суд задовольнив клопотання частково, відправивши його під нічний домашній арешт.

Термін дії запобіжного заходу – до 26 червня.

Слончак на суді заявляв, що поліцейські перевищували повноваження при затриманні автомобіля, у якому він їхав.

Нагадаємо, у неділю ввечері Слончака затримали після того, як він вдарив патрульного. Автомобіль, на якому їхав заступник голови КМДА зупинили за незначне порушення ПДР (водійка забула включити фари). За кермом перебувала депутатка Київради Костенко, а пасажиром був Слончак.

Під час спілкування патрульні запідозрили, що жінка перебуває в стані алкогольного сп'яніння, але від проходження тесту на Драгер вона відмовилася. Поліцейські склали на неї адмінпротокол. Поки правоохоронці складали протокол, конфлікт між Слончаком і патрульним перейшов у перепалку, а потім заступник голови КМДА вдарив патрульного. У результаті Слончака затримали, а поліцейському викликали швидку. Автомобіль поїхав на штрафмайданчик.

Також проти Слончака порушили кримінальну справу за побиття поліцейського. 27 квітня йому оголосили про підозру.

Після інциденту глава КМДА Віталій Кличко звільнив Слончака з посади свого заступника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram