ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ затримала двох терористів "ДНР", причетних до серії підривів мостів

Вони були членами "групи Бергмана" - терориста, затриманого у вересні 2019 року.

Фото: ssu.gov.ua
СБУ повідомила про затримання двох терористів "ДНР" з групи Валерія Бергмана на прізвисько "Німець". Вони причетні до серії диверсій, обидва визнали провину в скоєнні терактів.

Бойовикам повідомили про підозру й обрали їм запобіжний захід у вигляді арешту, повідомили в пресслужбі СБУ. Їх затримали в березні-квітні в Лисичанську та Костянтинівці.

Слідство встановило, що в 2014 році "група Бергмана" захопила на шахті ім. Мельникова 1,2 тонни вибухової речовини амоніт. Вони використовували його для підриву чотирьох мостів у районі н.п. Закотне і Сіверськ Донецької області, двох мостів у Лисичанську та Рубіжному Луганської області, і замінували ще два мости в Лисичанську.

Фото: ssu.gov.ua

"8 вересня 2019 року під час спецоперації СБУ та нацполіції Бергмана затримали в районі Лисичанська. Під час слідчих дій зловмисник дав викривальні покази. Правоохоронці отримали від "Німця" інформацію про вчинені групою злочини, схрони з вибухівкою і засоби ураження", - йдеться в повідомленні.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

У жовтні 2019 року правоохоронці ліквідували на території Донецької та Луганської областей кілька схронів групи "Німця". Були знайдені 17 гранат, 400 грамів тротилу, 3 міни ПМН, автомат Калашникова та інші боєприпаси і зброю.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, що в січні СБУ затримала двох мешканок Лимана Донецької області за підозрою в інформуванні терористів "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram