ГоловнаСуспільствоПодії

В Іспанії затримали українця Золотухіна, якого розшукував Інтерпол

Йому закидають вандалізм, викрадення людей і пограбування.

В Іспанії затримали українця Золотухіна, якого розшукував Інтерпол
Фото: EPA/UPG

Національна поліція Іспанії затримала громадянина України Олександра Золотухіна, який переховувався від міжнародного розшуку в Барселоні. Про це пише DW

Золотухіна розшукували по лінії Інтерполу за "вандалізм, викрадення людей, пограбування із застосуванням насильства і залякування, викрадення транспортних засобів і причетність до злочинного угруповання".

Нацполіція Іспанії з посиланням на українських колег повідомила, що в лютому 2016 року Золотухін разом з 10 спільниками нібито брав участь у викраденні ведучого одного з українських телеканалів. Після цього він напав на спортклуб і завдав тяжких тілесних ушкоджень двом людям, також заподіявши значних матеріальних збитків приміщенню клубу. Крім того, його вважають причетним до пограбування жінки, якій він погрожував ножем.

Тепер справу Золотухіна передадуть у Національну судову палату Іспанії, яка вирішуватиме питання про екстрадицію його в Україну. Ця процедура може зайняти від декількох місяців до пів року. Перед видачею іспанська сторона повинна переконатися, що в справі немає політичних мотивів, а життю затриманого нічого не загрожує.

"За даними DW, у базі осіб, які переховуються від органів влади українського МВС, є картка на Олександра Золотухіна, 1978 р.н., якого розшукують через звинувачення в незаконному позбавленні волі або викраденні людини, пограбуванні із застосуванням насильства і здирства", - додали в ЗМІ.

Фото: wanted.mvs.gov.ua

Нагадаємо, що сам Золотухін позиціонував себе як бійця батальйону "Айдар" та юриста. Він заявляв, що йому погрожував інший помічник нардепа Сергія Мельничука - Сергій Граб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram