ГоловнаСуспільствоЖиття

У столичній підземці ремонтують три станції

На станціях змінюють системи освітлення, перевіряють системи пожежної безпеки.

У столичній підземці ремонтують три станції
Фото: скриншот видео

Поки Київський метрополітен не перевозить пасажирів через карантин, у підземці проводять ремонтні роботи.

Про це повідомив на брифінгу мер Києва Віталій Кличко.

"На станції «Палац спорту» тривають роботи зі заміни колій. Раніше це робили тільки вночі й у дуже стислі терміни. Сьогодні є можливість виконувати ремонт у денні зміни. Фахівці метрополітену працюють зараз на всіх станціях – змінюють системи освітлення, перевіряють системи пожежної безпеки, вентиляційного та насосного обладнання. Також тривають ремонти ескалаторів. А вже найближчими днями на трьох станціях метрополітену – «Арсенальній», «Сирець» і «Лук'янівській» – почнуть установку обладнання для пересування людей з інвалідністю", – розповів Кличко.

Він також показав відео про те, як відбуваються ці роботи (25 хв, 46 сек.).

Говорячи про терміни відновлення роботи метрополітену, Кличко підкреслив, що поки офіційної інформації щодо цього немає.

"Підкреслю, що насправді столичний метрополітен не давав ніякої офіційної інформації про дату поновлення роботи підземки. А новина, яку підхопили та розповсюдили деякі ЗМІ, – фальшивка. Її взяли з телеграм-каналу нібито столичного метро. Але в метрополітену такого каналу немає. І, на жаль, далеко не всі ЗМІ звернулися за офіційним підтвердженням такої «інформації». Тому звертаюся до журналістів – завжди перевіряйте інформацію перед тим, як її оприлюднити", – підкреслив Кличко.

"Також нагадаю: згідно з постановою уряду обмежувальні заходи, зокрема щодо роботи метро, продовжені до 11 травня. Після цього, з огляду на епідеміологічну ситуацію, будуть прийняті подальші рішення. Підкреслю, що рішення про закриття метро в Києві, Дніпрі та Харкові ухвалював уряд. І відновлення роботи метрополітену буде залежати відповідно від рішень Кабінету міністрів", – додав мер.

Нагадаємо, Київський метрополітен, як і всі три метрополітени України, згідно з розпорядженням Кабміну припинили роботу протягом 17 березня. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше виключив відновлення роботи метро до завершення карантину

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram