ГоловнаСуспільствоЖиття

КМДА запустила Telegram-бот для контролю самоізоляції

Відтепер контроль можна здійснювати дистанційно.

Моніторинговий центр з протидії поширенню COVID-19 Київської міської державної адміністрації запустив Telegram-бот для дистанційного контролю за дотриманням киянами режиму самоізоляції.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

"Самоізольовані повинні дотримуватися обраного режиму. Однак навряд чи комусь цікаві регулярні візити перевіряючих в місця їх проживання. Відтепер контроль можна здійснювати дистанційно. Киянину, який перебуває на самоізоляції, приходить push-повідомлення, на яке він повинен відповісти протягом 10 хвилин, включивши геолокацію на смартфоні. Оператор отримує інформацію про фактичне перебування опитуваного", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що такі повідомлення будуть приходити кілька разів на день. У разі, якщо опитуваний перебуває поза зоною самоізоляції (різниця в даних геолокації 100 метрів) або ігнорує повідомлення - до нього відправляють уповноважених осіб.

У разі підтвердження факту порушення режиму самоізоляції буде складатися протокол про адміністративне правопорушення та накладено штраф в розмірі 17 тис. гривень.

Відзначається, що Telegram-бот легко встановити на телефон і легко видалити після завершення карантину.

Раніше повідомлялося, що поліції повернули 533 "карантинних" адмінпротоколи з 4851.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram