ГоловнаСуспільствоПодії

У Чорнобильській зоні триває гасіння наслідків загорянь в чотирьох лісництвах

У Житомирській області з'явилося нове загоряння, йде локалізація вогню.

У Чорнобильській зоні триває гасіння наслідків загорянь в чотирьох лісництвах
Фото: kv.dsns.gov.ua

У Чорнобильській зоні відчуження на 7 ранку 24 квітня тривало гасіння наслідків загорянь на території Луб’янського, Паришівського, Дитятківського та Денисовицького лісництв. Про це повідомили в пресслужбі ДСНС.

"Основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох осередків (с. Розсоха, с. Крива гора, і с. Рудьки – с. Буряківка) тління пнів, залишків деревини та торфовища в осередках, пройдених вогнем", – уточнили рятувальники.

Для облаштування протипожежних розривів залучено техніку ДСНС і додатково сім шляхопрокладачів ЗСУ. Створено 863 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1066 осіб та 253 одиниці техніки, зокрема від ДСНС – 1032 особи та 238 одиниць техніки, зокрема два вертольоти. За 23 квітня було скинуто 236 тонн води.

У Житомирській області рятувальники локалізували лісові пожежі в Овруцькому районі. Триває гасіння окремих осередків тління у Виступовицькому та Словечанському лісництвах.

Крім цього, 23 квітня поруч с. Замисловичі на території Поясківського лісництва загорілася суха трава та лісовий масив. Йде локалізація окремих вогнищ, до гасіння залучено 50 рятувальників ДСНС і 12 одиниць техніки, зокрема три літаки.

Нагадаємо, що пожежі в Чорнобильській зоні тривають із 4 квітня. Збитки від них попередньо оцінюються в десятки мільйонів гривень.

Станом на 21 квітня в Чорнобильській зоні ліквідація лісових пожеж тривала на території шести лісництв. До ранку 22 квітня рятувальники працювали над ліквідацією тління в чотирьох лісництвах – Луб’янському, Паришівському, Дитятківському та Денисовицькому. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram