ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: упевнений, що за моєї каденції ми закінчимо цю війну

"Ще потрібен час. Трохи потрібно часу".

Зеленський: упевнений, що за моєї каденції ми закінчимо цю війну
Фото: EPA/UPG

Президент Володимир Зеленський вважає, що йому до кінця каденції вдасться закінчити війну на Донбасі.

Про це він сказав в інтерв'ю для фільму "Рік президента Зеленського", показаного в ефірі українського телебачення.

"Я впевнений у тому, що за мою каденцію ми закінчимо цю війну. Упевнений... Я говорив, що готовий чекати один рік. Якщо "мінський процес" не працюватиме, то ми будемо міняти тактику. Ми до цього готові. Рік ще не минув", - сказав він.

Зеленський вважає, що першим кроком до припинення був обмін, а другим - зустріч лідерів країн нормандського формату (Україна, Росія, Німеччина, Франція).

"Це дуже важливо. Якщо немає майданчика, на якому можна домовитися про завершення війни, то ти ніяк її не завершиш... Ніхто країну не здав, на колінах не стояв, як говорили. Ми вийшли з дуже непоганим результатом. Діалог не обірвався. Адже після таких зустрічей люди можуть знову на кілька років заморозити свої відносини і тоді не буде ніякого прогресу", - додав він.

Також президент нагадав, що зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську почали проводити щотижня, а не раз на місяць або квартал, як бувало раніше.

На його думку, часткові перемоги в України є, але для повернення територіальної цілісності ще потрібен час.

"Часткові перемоги, вони, напевно, є, але будемо чекати на повний результат, коли ми дійсно повернемо наші території. Ще потрібен час. Трохи потрібно часу", - сказав Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram