ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Коронавірус із закритого Першотравенська потрапив до Дніпра

"Відбувся значний спалах COVID-19. За останню добу - плюс 20".

Коронавірус із закритого Першотравенська потрапив до Дніпра
Фото: Lb.ua

У Дніпрі зафіксували спалах коронавірусу, пов'язаний з закритим на карантин містом Першотравенськ.

Про це повідомив мер Дніпра Борис Філатов.

"У місті, схоже, відбувся значний спалах COVID-19. За останню добу – плюс 20. Було по одному-два на добу, а тепер плюс 20… Майже всі нові хворі в Дніпрі COVID-19 – це контакти з Першотравенська. Після спалаху там захворювання серед послідовників однієї з харизматичних церков, слухачів «біблійної» школи, коронавірус тепер, схоже, щільно заїхав у Дніпро", – написав Філатов у фейсбуці.

Глава облради Святослав Олійник уточнив, що в Першотравенську була влаштована міжнародна релігійна школа християнської церкви "Нове покоління". Раніше спалахи коронавірусу через цю школу були виявлені в інших населених пунктах області: у Павлограді – сім, у Петропавлівці – одинадцять.

"Поки що з-поміж виявлених нових хворих у Дніпрі – 12 осіб, які відвідали цю школу. Друге джерело – це внутрішнє для Дніпра – через пацієнтів, які перебували на лікуванні у 21-й інфекційній лікарні. За незрозумілих обставин хворих перемістили в інші лікарні міста, і так, стали джерелом зараження для інших хворих", – повідомив він.

Нагадаємо, що спалах у Першотравенську виявили 6 квітня, а 8 вже прийняли рішення обмежить в'їзд і виїзд із міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram