ГоловнаСуспільствоЖиття

Професор хімії організував виробництво амфетаміну в Києві

СБУ ліквідувала дві підпільні лабораторії.

Професор хімії організував виробництво амфетаміну в Києві
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України ліквідувала в Київській області дві лабораторії з виробництва і збуту наркотиків.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"За даними слідства, групу організував колишній викладач хімії – професор одного з вищих навчальних закладів Києва. Фігуранти налагодили виробництво психотропних речовин – амфетаміну та катинону, а також прекурсора – фенілнітропропену. Дві підпільні лабораторії зловмисники облаштували за місцем проживання лідера угруповання – у столиці та у гаражному приміщенні орендованого приватного будинку в Київській області", – йдеться в повідомленні.

Хімречовини для виготовлення наркотиків злочинці отримували з країн Азії та Західної Європи, зокрема – через сервіси міжнародного поштового зв'язку. Сировину вони зберігали на території орендованого складу в Києві. Готові наркотики учасники групи реалізовували через спеціально створений сайт або інші інтернет-платформи.

Фото: ssu.gov.ua

"Здобуті знання та досвід із виробництва психотропів організатор угруповання за гроші передавав іншим підпільним «фахівцям» серед представників кримінальних кіл", – зазначили в СБУ. В ході обшуків правоохоронці вилучили понад 1 кг амфетаміну, понад 5 кг катинону, більш як 9 кг фенілнітропропену, який є основним компонентом для виготовлення психотропної речовини амфетаміну, і більше ніж 80 літрів інших прекурсорів. Також було вилучено майже 2 кг канабісу, 2 літри ртуті, більше тонни хімічних речовин, а також обладнання.

Фото: ssu.gov.ua

"З вилучених під час обшуку речовин і прекурсорів зловмисники планували виготовити майже 30 кг психотропних речовин загальною вартістю приблизно 7,5 млн гривень за цінами чорного ринку. Зараз вирішується питання про повідомлення учасникам наркоугруповання підозри за статтями 307, 311 і 313 Кримінального кодексу України", – додали в Службі безпеки.

Нагадаємо, напередодні в Києві викрили масштабний наркосиндикат, очолюваний колишнім правоохоронцем

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram