ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабінет Міністрів вирішив продовжити карантин до 11 травня (оновлено)

Пік захворюваності очікують 3-8 травня.

Кабінет Міністрів вирішив продовжити карантин до 11 травня (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет Міністрів України вирішив продовжити карантин через коронавірус до 11 травня. Вихід із карантину відбуватиметься в п'ять етапів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду.

"Ми ще не пройшли піку захворюваності, він може настати між 3 і 8 травня. У нас є дуже чіткий план виходу. Є стартова точка реалізації, умовно – "День К", тобто день кінця карантину. За нашими прогнозами, цей день повинен наступити 11 травня", – повідомив він.

Голова МОЗ Максим Степанов повідомив, що в проєкті постанови про продовження карантину також є пункт про дозвіл поїздок у громадському транспорті особам, які виявили бажання бути донорами крові, і про залучення до роботи деяких окремих категорій працівників без проходження обов'язкового медогляду.

"Пропонують затвердити порядок проведення заходів для самоізоляції - розширити можливості самоізоляції, доопрацьовано додаток "Дія", щоб був контроль за цими особами", - повідомив міністр охорони здоров'я.

Кабмін проголосував за проєкт постанови і постановив внести в нього технічні правки. 

Основними умовами закінчення карантину прем'єр назвав:

  • відсутність зміни у відсотку хворих України щонайменше впродовж 10 днів;
  • лікарні повинні бути заповнені пацієнтами з COVID-19 менш ніж на 50%.

Нагадаємо, 12 березня в Україні ввели карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції. Обмеження повинні були діяти до 3 квітня, але пізніше уряд продовжив їх до 24 квітня.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що карантинні обмеження для нерозповсюдження коронавірусу в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня. Водночас повідомляли, що обмеження можуть пом'якшити.

Шмигаль повідомляв, що під час виходу України з карантину через коронавірус громадський транспорт запускатимуть поетапно. Спочатку планують полегшити обмеження на міський транспорт. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram