ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Більш ніж 30 країнам світу в умовах пандемії загрожує голод

Уже близько мільйона людей перебувають на межі смерті від голоду.

Більш ніж 30 країнам світу в умовах пандемії загрожує голод
Фото: focus.ua

Більш ніж 30 країн світу опинилися під загрозою голодування в умовах пандемії коронавірусу. Про це повідомив директор Всесвітньої програми з надання продовольчої допомоги Девід Бізлі, пише The Guardian

Ідеться про країни, які розвиваються. У 10 з них уже понад мільйон людей перебувають на межі смерті від голоду.

"Ми не говоримо про людей, які лягають спати голодними. Ми говоримо про екстремальні умови, про надзвичайний стан - люди буквально йдуть до голодної смерті. Якщо ми не отримаємо їжу для них, вони помруть", - повідомив він.

Бізлі пояснив, що крихкі системи охорони здоров'я в країнах, що розвиваються, не спроможні впоратися зі спалахом COVID-19, а економічна катастрофа призводить до величезного навантаження на ресурси.

"Це дійсно більше, ніж просто пандемія - це пандемія голоду. Це гуманітарна і продовольча катастрофа", - повідомив Бізлі.

Він передав своє послання Раді Безпеки ООН, попередивши світових лідерів про те, що вони повинні діяти швидко в ситуації, яка стрімко погіршується. Він закликав їх надати обіцяну допомогу в розмірі близько $2 млрд США.

Нагадаємо, на початку квітня через пандемію нового коронавірусу SARS-CoV-2 Міжнародний валютний фонд прогнозував найбільший обвал економіки з часів Великої депресії 1929-1933 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram