ГоловнаСуспільствоЖиття

Шмигаль повідомив, що під час виходу з карантину громадський транспорт запускатимуть поетапно

Він не назвав точної дати, але підкреслив, що це не відбудеться раніше ніж 11 травня.

Шмигаль повідомив, що під час виходу з карантину громадський транспорт запускатимуть поетапно
Фото: kmu.gov.ua

Під час виходу України з карантину через коронавірус громадський транспорт запускатимуть поетапно. Спочатку планується полегшити обмеження на міський транспорт, повідомив в інтерв'ю "РБК-Україна" прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Водночас, за його словами, у транспорті буде зобов'язання дотримуватися певних умов і дистанції.

"Потім перейдемо до міжміського, потім – до міжобласного сполучення, і, напевно, насамкінець розглядатимемо відновлення авіаперевезень або глобальних залізничних перевезень", – додав Шмигаль.

Він не сказав, коли може початися зняття обмежень із пересування на громадському транспорті, але підкреслив, що це точно не відбудеться раніше ніж 11 травня.

Шмигаль додав, що до 11 травня в Україні буде карантин, оскільки прогнозується два піки захворюваності – наприкінці квітня і 3–8 травня. Водночас прем'єр повідомив, що карантинні заходи трохи пом'якшать.

"Наприклад, плануємо пом'якшити умови обов'язкової обсервації. Можливо, будуть ще дві-три сфери, у яких ми розглянемо пом'якшення карантинних заходів", – заявив він.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів планує створити велику кількість "простих" робочих місць, щоби забезпечити дохід тим, хто втратить його через кризу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram