ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Районна влада вирішила закрити Почаїв з 21 квітня

За минулу добу в районі офіційно підтверджено 13 випадків захворювання на Covid-19, усі вони припадають на Почаїв.

Районна влада вирішила закрити Почаїв з 21 квітня
Фото: hram-ua.com

Комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій у Кременецькому районі на позачерговому засіданні 20 квітня прийняла рішення закрити місто Почаїв на в'їзд і виїзд з 10:00 21 квітня.

Про це повідомив перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В'ячеслав Онишкевич.

"Хто не вдома - повертайтеся! Хто в Почаєві в гостях - повинні виїхати до завтрашнього ранку. Ситуація стає критичною! Суворо дотримуйтеся карантину - тільки так зможемо утримати різке зростання випадків коронавірусної інфекції!" - заявив він у відеозверненні.

Повідомляють, що в Почаїв згідно з відповідними перепустками зможе заїхати тільки спецтранспорт, пов'язаний із забезпеченням життєдіяльності міста.

При цьому він зазначив, що за минулу добу, 19 квітня, в Кременецькому районі офіційно підтверджено 13 випадків захворювання на Covid-19, усі вони припадають на Почаїв.

Згідно з наведеною першим заступником голови райадміністрації інфографікою, усього з 414 лабораторно підтверджених на 20 квітня випадків захворювання в Тернопільській області на Кременецький район припадають 42, а сам район за цим показником перебуває на другому місці в області після Монастириського.

Меж карантинної зони в Почаєві Онишкевич не уточнив.

Раніше сьогодні в Тернопільській лікарні швидкої допомоги померла 43-річна жителька Почаєва. Вона була госпіталізована в Почаївську районну лікарню 15 квітня. Чотири дні опісля через погіршення стану її перевели до Тернополя, але вона померла через дві години після прибуття в лікарню швидкої допомоги.

У жінки діагностували коронавірус.

Нагадаємо, що північ Тернопільської області стала новим осередком коронавірусної інфекції.

16 квітня головний санітарний лікар області Оксана Чайчук на нараді в Тернополі розповіла, що в Почаївській лаврі ймовірний спалах коронавірусу, але це неможливо підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

На Великдень там зафіксували порушення умов карантину, у зв'язку з чим було порушено кримінальне провадження.

Того ж дня стало відомо, що в Почаївській лаврі помер 76-літній монах. За інформацією джерел одного з місцевих видань, у ченця був коронавірус, але офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram