ГоловнаСуспільствоПодії

Понад 1,5 тис. осіб продовжують гасити лісові пожежі в Житомирській і Київській областях

Осередки тління спостерігаються на території шести лісництв.

Понад 1,5 тис. осіб продовжують гасити лісові пожежі в Житомирській і Київській областях
Фото: Макс Требухов

У Житомирській і Київській областях понад півтори тисячі осіб продовжують гасити лісові пожежі. Станом на ранок 19 квітня осередки тління спостерігаються на території шести лісництв. Про це повідомили в ДержНС.

В зоні відчуження основні зусилля спрямовані на локалізацію чотирьох осередків тління біля виселених сіл Корогод, Розсоха, Крива Гора і Рудьки - Буряківка.

Для облаштування протипожежних розривів залучили важку інженерну техніку ДержНС і вісім шляхопрокладачів Збройних Сил України. Створено 320 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучили 723 осіб і 154 одиниці техніки, у тому числі три вертольоти ДержНС, якими тільки за останню добу скинули 416 т води.

У Житомирській області осередки тління спостерігаються біля сіл Рудня і Виступовичі. Їх гасять 960 людей та 156 одиниць техніки.

Нагадаємо, лісові пожежі в Житомирській області та Чорнобильській зоні виникли 4 квітня. 

У МВС підозрюють, що пожежі біля Києва можуть бути не випадковими. 18 квітня поліція розшукала двох чоловіків на мопедах без номерів, які підпалили очерети в Київській області. Заступник глави МВС Геращенко зазначив, що пожежі на півночі України мають характер масових умисних підпалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram