ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві відкриють пункти прийому використаних масок і рукавичок

Всі відходи будуть збирати і безпечно утилізовувати.

У Києві відкриють пункти прийому використаних масок і рукавичок
Фото: EPA/UPG

У Києві відкриються 10 пунктів прийому медичних відходів від населення.

Про це повідомив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань екологічної політики Костянтин Яловий, передає "Інтерфакс-Україна".

"Планується вже найближчим часом обладнати 10 пунктів прийому засобів індивідуального захисту – у кожному районі Києва. Городяни зможуть здавати туди використані маски та рукавички. Усі відходи збиратимуть і будуть безпечно утилізовувати – з дотриманням санітарно-гігієнічних норм, встановлених законодавством. Цим будуть займатися спеціалізовані компанії, що мають ліцензії та обладнання", – повідомив він.

Яловий уточнив, що медичні відходи категорії В (потенційно інфіковані) повинні бути герметично упаковані, знезаражені, і вже після цього – передані для подальшої утилізації.

Зараз у Києві немає місць, куди городяни могли б викинути засоби індивідуального захисту, що створює загрозу поширення інфекції з викинутих масок, рукавичок і захисного одягу. Яловий впевнений, що розв'язувати питання утилізації медвідходів потрібно якомога швидше, інакше Київ очікує сміттєва криза.

"Медичні маски можуть стати новою сміттєвою проблемою Києва. Вони мало чим поступаються в забрудненні навколишнього середовища пластиковим пакетам. Крім того, вони несуть загрозу поширення бактерій і вірусів. Тому просто викинути маску в урну або смітник – це не розв'язання проблеми", – написав він.

Нагадаємо, на ранок 15 квітня в Києві підтверджено 612 випадків COVID-19, зокрема за минулу добу 61. По всій Україні зафіксували 3764 випадки захворювання,водночас одужали - 143, померли – 108.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram