ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Лаврі за минулу добу підтвердили ще один випадок захворювання COVID-19, в Іонинському монастирі - ще три

Усього за добу в столиці підтвердився 61 випадок захворювання коронавірусом.

У Лаврі за минулу добу підтвердили ще один випадок захворювання COVID-19, в Іонинському монастирі - ще три
Фото: EPA/UPG

У Києві за минулу добу підтвердили коронавірус у ще 61 людини. Про це на брифінгу повідомив мер Києва Віталій Кличко. Одна людина померла.

"З випадків, зареєстрованих за минулу добу, ще один - у Києво-Печерській лаврі і три - в Іонинському монастирі", - повідомив мер.

14 квітня в Лаврі провели посилену дезінфекцію всіх будівель і приміщень духовної академії і семінарії. На території встановили медичні пости, вимірюють температуру.

"Учора з Лаври госпіталізували одну монахиню і двох учнів семінарії. Здійснили забір для ПЛР-тестування у 28 осіб з семінарії", - додав мер.

За добу COVID-19 діагностували у 26 жінок віком від 26 до 65 років, 29 чоловіків віком від 20 до 67 років, шістьох дітей. Госпіталізували 28 пацієнтів. Загалом у Києві зафіксували 621 випадок захворювання.

Нагадаємо, 9 квітня Свято-Троїцький Іонинський монастир (УПЦ Московського патріархату) закрили на карантин після виявлення коронавірусу в його намісника, архієпископа Іона (Черепанова).

12 квітня в Києво-Печерській лаврі від COVID-19 помер 47-річний ієродиякон Наум. Він потрапив до лікарні в доволі тяжкому стані, оскільки в ченця було багато супутніх захворювань. Двічі його тестували на коронавірус, але результат був негативний.

Також помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко). За даними медиків, у нього було багато хронічних захворювань і за наявності важкої форми пневмонії дві проби на коронавірус не підтвердили цієї інфекції.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом у Лаврі - майже 100 осіб.

14 квітня Кличко підтвердив, що в Києві від коронавірусу помер монах Почаївської лаври.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram