ГоловнаСуспільствоПодії

Поворозник заперечує причетність до вимагання хабара, Кличко закликав НАБУ відкрито розслідувати справу

Перший заступник голови КМДА повідомив, що його викликали на допит як свідка.

Поворозник заперечує причетність до вимагання хабара, Кличко закликав НАБУ відкрито розслідувати справу
Фото: facebook.com/povoroznyk.m

Мер Києва Віталій Кличко закликав НАБУ відкрито розслідувати справу щодо першого заступника голови КМДА Миколи Поворозника, у кабінеті якого 14 квітня через підозри в можливій корупції провели обшук.

"Вчора в його кабінеті представники СБУ та Нацполіції проводили невідкладні слідчі дії. Я завжди говорив і попереджаю всіх чиновників: якщо слабкі до грошей і не розумієте своєї відповідальності – краще тут не працювати", – заявив мер.

Він підкреслив, що чиновник повинен відповідати перед законом, якщо він винен.

"Але якщо це чиїсь маніпуляції та політичні ігри, щоби дискредитувати міську владу то однозначно повинні відповідати ті, хто за цим стоїть. Я доведу цю справу до кінця", – запевнив Віталій Кличко.

Він зажадав відкритого та публічного розслідування цієї справи.

"Я звертаюся до НАБУ оперативно розслідувати цю справу та дати відповіді на питання, які турбують суспільство. Хтось повинен сісти – або корумпований чиновник, або ті, хто сфабрикував цю справу", – підсумував Віталій Кличко.

Сам Поворозник заявив, що не брав хабарів, не вів ніяких розмов щодо отримання неправомірної винагороди, а всі заяви про його арешт і затримання на гарячому на хабарі є брехнею.

"Підозру ніхто не оголошував, викликали як свідка на допит у п'ятницю", – додав Поворозник.

Фото: facebook.com/povoroznyk.m

Нагадаємо, що вчора кілька ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що першого заступника голови Київської міськадміністрації Миколи Поворозника спіймали на хабарі. Він нібито вимагав 125 тисяч доларів від забудовника за вплив на прийняття рішення про погодження містобудівних умов і обмежень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram