ГоловнаСуспільствоПодії

У центрі Києва спіймали на гарячому "торговця посадами"

Чоловік намагався втекти і влаштував ДТП на Інститутській вулиці.

Фото: СБУ

Національна поліція і Служба безпеки України затримали чоловіка, який під виглядом співробітника Кабінету Міністрів торгував посадами.

Про це йдеться на сайтах поліції і СБУ.

Під час слідства було встановлено, що чоловік пропонував допомогу в призначенні на державні посади кандидатам з Полтавської і Харківської областей. Свої послуги він оцінював в 10-30 тисяч доларів залежно від рівня посади. У рамках спільної операції слідчі задокументували факт вимагання шахраєм 25 тисяч доларів за призначення кандидата на посаду заступника голови Аграрного фонду.

Затримання відбулося у вівторок на вулиці Інститутській у Києві. Чоловік намагався втекти на автомобілі, але йому це не вдалося.

Фото: Нацполіція

За місцем проживання та в автомобілі затриманого знайшли заяви на працевлаштування від інших кандидатів і пропуск для автомобіля на територію Верховної Ради та Кабміну. Їх справжність перевіряють.

Фото: СБУ

Кримінальне розслідування ведеться за ч. 4 ст. 190 КК - шахрайство.

Нагадаємо, на початку квітня ДБР і поліція затримали чоловіка, який пропонував "вирішити питання" з призначенням на посаду в Держлісагентстві за 200 тисяч доларів. Він називався людиною керівника Офісу президента.

У лютому викрили шахраїв, які "продавали" посади губернаторів у Житомирі та Миколаєві за 4 млн доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram