ГоловнаСуспільствоЖиття

Раніше судимий за вбивство і згвалтування мешканець Чернігова отримав два роки в'язниці за "мінування" метро в Києві

У грудні минулого року чоловік заявив, що на станції "Нивки" закладено вибухівку.

Раніше судимий за вбивство і згвалтування мешканець Чернігова отримав два роки в'язниці за "мінування" метро в Києві
Фото: police.dn.ua

Деснянський районний суд Києва засудив до двох років позбавлення волі чоловіка, який у грудні минулого року зателефонував на спецлінію "102" і заявив, що на станції метро "Нивки" закладено вибухівку.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Отримавши виклик, на місце виїжджала слідчо-оперативна група районного управління поліції, кінологи, вибухотехніки, лікарі та рятувальники.

Провівши перевірку, ніяких вибухонебезпечних речовин на станції не виявили.

Пізніше правоохоронці встановили особу "мінера" та затримали його. Ним виявився житель Чернігова, який уже був раніше судимий за вбивство, згвалтування, крадіжку та зберігання наркотиків.

Чоловіка визнали винним за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності).

Нагадаємо, раніше в Києві "замінували" Олександрівську лікарню, де лікують хворих на коронавірус. У лютому столична поліція отримала анонімне повідомлення про замінування практично всього Києва.

Кримінальний кодекс України містить окрему статтю 259 про завідомо неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, вона передбачає до шести років позбавлення волі, якщо злочин скоєно вперше, і до восьми років, якщо вдруге. Також повідомлялося, що Міністерство внутрішніх справ змінить порядок реагування на повідомлення про замінування через безліч помилкових викликів.

У грудні минулого року Кабмін ініціював посилення відповідальності для людей, які роблять помилкові заяви про мінування важливих об'єктів. Покарання для псевдомінерів передбачатиме обов'язкову конфіскацію майна. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram