ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Намісник і братія Києво-Печерської лаври попросили про фінансову допомогу

У Лаврі вже більш ніж 90 підтверджених випадків коронавірусу, двоє ченців померли.

Намісник і братія Києво-Печерської лаври попросили про фінансову допомогу
Фото: tourshar.ru

Намісник і братія Києво-Печерської лаври звернулися по фінансову допомогу у зв'язку зі спалахом коронавірусу в монастирському комплексі УПЦ МП.

Відповідне оголошення розміщено на офіційному сайті Лаври.

У ньому йдеться, що у зв'язку з поширенням на території України захворювання COVID-19 в Лаврі були припинені громадські богослужіння. Намісник і ченці просять посилити молитви "про нашу головну святиню - Свято-Успенську Києво-Печерську лавру, про новопреставлених архімандрита Нектарія і ієродиякона Наума".

"Також усі ви знаєте, що на сьогодні найбільше випадків зафіксовано в Києві, а Лавра є невід'ємною частиною столиці і розташована в самому її центрі, тому також схильна до цих загроз. Тому просимо всіх небайдужих людей надати посильну фінансову допомогу, яку ви можете переказати за вказаними реквізитами", - йдеться в оголошенні.

Напередодні стало відомо, що 12 квітня в Києво-Печерській лаврі від COVID-19 помер 47-річний ієродиякон Наум. Він потрапив до лікарні в доволі тяжкому стані, оскільки мав багато супутніх захворювань. Двічі його тестували на коронавірус, але результат був негативний.

Того ж дня помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко). За даними медиків, у нього також було багато хронічних захворювань і за наявності важкої форми пневмонії дві проби на коронавірус не підтвердили цієї інфекції.

13 квітня в Києві від коронавірусу помер 40-річний монах з Почаївської лаври.

Нагадаємо, інформація про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі з'явилася ввечері 5 квітня. Наступного дня було офіційно підтверджено про чотирьох хворих, а 9 квітня - ще про 30.

На 13 квітня, в Лаврі вже більш ніж 90 підтверджених випадків коронавірусу, з яких 63 - за минулу добу.

Минулого тижня намісник Лаври Павло вирішив не проводити богослужіння і самоізолювався.

5 квітня стало відомо, що 58-річний владика Павло зробив тест на коронавірус. За інформацією кількох, не пов'язаних між собою, джерел Lb.ua в середовищі МП, передбачалося, що зараження могло статися минулого тижня, коли Павло особисто стриг у ченці чотирьох насельників Лаври. Пізніше влада столиці підтвердила чотири випадки зараження коронавірусом у Києво-Печерській лаврі.

Про результати тесту на коронавірус у владики Павла не повідомляли. У Лаврі розповіли, що намісник "почувається добре, незважаючи на застуду".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram