ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Від коронавірусу помер 40-річний чернець з Почаївської лаври, - В'ятрович

Це третя пов'язана з COVID-19 смерть серед служителів УПЦ МП.

Від коронавірусу помер 40-річний чернець з Почаївської лаври, - В'ятрович
Почаївська Лавра
Фото: Вікторія Матола

13 квітня у Києві від коронавірусу помер чернець з Почаївської лаври. Це третя пов'язана з COVID-19 смерть серед служителів Української православної церкви Московського патріархату.

Про це повідомив народний депутат Володимир В'ятрович.

"Московська церква стала найбільшим розсадником коронавірусу в Україні. Тільки в Києво-Печерській лаврі вже понад 90 хворих. За добу ця цифра зросла втричі. Вже двоє ченців - 73 і 47 років - померли. Сьогодні стало відомо про смерть від коронавірусу 40-річного ченця з Почаївської лаври. І це - тільки верхівка айсберга", - написав В'ятрович у facebook.

Джерела в Київській адміністрації повідомили УП, що у померлого був цукровий діабет. Чоловік перебував у лікарні понад тиждень.

За словами співрозмовника видання, померлий - киянин, він приїхав з Тернопільської області до столиці, тут йому стало погано. Ченця забрала "швидка", і у нього довго була висока температура. ПЛР-тест підтвердив у нього коронавірус.

Раніше сьогодні стало відомо про смерть від коронавірусу 47-річного ченця Києво-Печерської лаври.

Раніше, 12 квітня, помер 73-річний насельник обителі архімандрит Нектарій (Коваленко). За даними медиків, у нього було багато хронічних захворювань і за важкої форми пневмонії дві проби на коронавірус не підтвердили наявності цієї інфекції.

Нагадаємо, інформація про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі з'явилася ввечері 5 квітня. Наступного дня було офіційно підтверджено про чотирьох хворих, а 9 квітня - ще про 30.

Станом на 13 квітня у Лаврі вже понад 90 підтверджених випадків коронавірусу, з яких 63 - за минулу добу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram