ГоловнаСуспільствоПодії

В Одеській області поліцейського побили за зауваження про відсутність масок

Підполковника госпіталізували із закритою черепно-мозковою травмою та струсом мозку.

В Одеській області поліцейського побили за зауваження про відсутність масок
Архивное фото
Фото: badnews.org.ru

Поліцейського Біляївського відділення поліції Одеської області побили, після того як він зробив зауваження групі осіб, які перебували в громадському місці без масок.

Про це інформує сайт поліції.

Повідомляється, що правоохоронець зупинився біля місцевого магазину, щоби зробити зауваження групі осіб без масок. Водночас туди під'їхав 23-річний чоловік і, вийшовши з автомобіля, вдарив поліцейського кілька разів в обличчя.

"Підполковника поліції госпіталізували в районну лікарню із закритою черепно-мозковою травмою та струсом мозку, а зловмисника затримали. Надавати будь-які пояснення та проходити медичний огляд на стан сп'яніння правопорушник відмовився", – йдеться в повідомленні.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування.

Нагадаємо, Кабінет міністрів опублікував роз'яснення щодо нових обмежень, введених через поширення коронавірусу, які передбачають заборону на перебування в громадських місцях без маски із 6 квітня.

Раніше в Сумах на 17 тис. гривень оштрафували чоловіка, який без маски зайшов в "АТБ". На суді він заявив, що пішов у магазин без маски, бо їх немає в продажу.

Суд у Чернігівській області відмовився штрафувати місцевого жителя за відсутність маски в громадському місці. На суді чоловік заявив, що живе в селі і не мав можливості купити маску або виготовити її, а безкоштовно маску ніхто не пропонував. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram