ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти за день 10 разів відкривали вогонь у зоні ООС

Українські захисники на всі обстріли реагували прицільним вогнем у відповідь.

Окупанти за день 10 разів відкривали вогонь у зоні ООС
Фото: EPA/UPG

За 10 квітня збройні формування Росії 10 разів порушували режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі, в тому числі з використанням забороненої Мінськими домовленостями зброї. Про це повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Окупанти застосовували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. На всі ворожі обстріли Об'єднані сили реагували прицільним вогнем у відповідь", - уточнили в Міноборони.

Чотири рази обстрілювали позиції біля Опитного, Красногорівки і Авдіївки з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

По опорних пунктах біля Новозванівки противник випустив 13 мін 120 мм, Новоолександрівки двічі обстріляли з мінометів калібру 82 мм, використовуючи 15 мін.

Крім того, окупанти випустили по околицях Оріхового 8 мін 120-го і 10 мін 82-го калібру, а також вели вогонь з гранатометів різних систем. Крім цього, з мінометів калібру 82-мм окупанти обстріляли позиції поряд з Новотошківським, випустивши 8 мін.

Поруч з Кримським ворог півгодини обстрілював позиції захисників з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї

Внаслідок ворожих обстрілів був поранений один військовий зі складу Об'єднаних сил.

"На дії російських найманців українські військові відповіли прицільним вогнем по опорних пунктах противника", - додали в Міноборони.

Нагадаємо, 10 квітня в Донецькій області в результаті чергового обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації один військовослужбовець Збройних Сил України отримав кульове поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram