ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Київська область вирішила обмежити пересування людей у вихідні

"Епідситуація ускладнюється. Фахівці очікують піку захворювань з 11 по 20 квітня".

Київська область вирішила обмежити пересування людей у вихідні
Фото: facebook.com/markushinoleksa

Київська обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила ввести додаткові карантинні обмеження у зв'язку з наближенням вихідних днів.

Про це йдеться на сайті обласної держадміністрації.

"Епідемічна ситуація ускладнюється щодня. Фахівці очікують піку захворювань в області з 11 по 20 квітня", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим органам місцевого самоврядування рекомендують обмежити пересування і перебування людей у громадських місцях у період вихідних і святкових днів - з 13:00 суботи 11 квітня до 06:00 13 квітня і з 13:00 18 квітня до 06:00 21 квітня.

Також комісія вирішила посилити контроль дотримання встановлених обмежень на території населених пунктів, у тому числі в парках, лісопаркових зонах, у місцях масового перебування людей, у тому числі в церквах.

Обмежується доступ громадян на кладовища: не більше ніж двоє людей і в захисних масках.

У разі виявлення в організованих трудових колективах хворих на коронавірус: на 14 календарних днів вводити обмежувальні заходи до таких суб'єктів господарювання; складати план ліквідації осередку інфекційного захворювання за кожним таким суб'єктом господарювання та контролювати виконання.

Нагадаємо, пік захворювання коронавірусом в Україні прогнозують на 14-15 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram