ГоловнаСуспільствоПодії

Підпалювачу "Долини нарцисів" на Закарпатті оголосили про підозру

У березні 49-річний житель міста Хуст навмисне підпалив суху траву в заповіднику.

Підпалювачу "Долини нарцисів" на Закарпатті оголосили про підозру
Фото: zak.gp.gov.ua

Прокуратура Закарпатської області погодила підозру 49-річному жителю міста Хуст в умисному підпалі "Долини нарцисів" у Карпатському біосферному заповіднику.

Про це повідомляють на сайті відомства.

Під час досудового розслідування встановлено, що чоловік навмисне підпалив суху траву і покинув місце злочину. Тоді вигоріло близько 6,5 га сінокосів.

Уже наступного дня, побачивши, що вигоріла не вся, на його думку, суха трава, він повторно підпалив сухостій. У результаті на охоплених пожежею 2,5 га території заповідника були знищені квіти, які занесені до Червоної книги України.

Сума завданих збитків становить майже 650 тис. гривень.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.ч. 1, 2 ст. 252 КК (умисне знищення об'єктів природно-заповідного фонду шляхом підпалу, яке спричинило тяжкі наслідки). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Нагадаємо, 8 квітня Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт, який у декілька разів підвищує штрафи за випалювання стерні або листя.

Зараз розмір штрафу становить 170-340 гривень (10-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), а міністерство пропонує підвищити його до 850-6120 гривень (50-360 мінімумів). За спалювання трави на території об'єктів природно-заповідного фонду буде передбачено штраф до 17000 гривень (1000 мінімумів).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram