ГоловнаСуспільствоЖиття

Якщо не дотримуватися карантину, він може тривати до осені, - глава Київської ОДА

Володін попросив жителів не виходити з дому на цих вихідних.

Якщо не дотримуватися карантину, він може тривати до осені, - глава Київської ОДА
Василий Володин
Фото: скриншот видео

Обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції в Київській області потрібно дотримуватися і, можливо, навіть посилити, інакше карантин доведеться продовжувати.

Про це заявив на брифінгу в. о. голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін.

"Очевидним є те, що найближчим часом заходи обмежувальні доведеться тільки посилити", – сказав він.

Володін зазначив, що, швидше за все, у найближчі вихідні буде введений режим максимального обмеження пересування, і попросив жителів області в ці дні не виходити з дому.

"Якщо ви це зробите, то ситуацію утримаємо й почнемо виходити з карантину вже в травні. В іншому випадку є ризики, що карантин триватиме до осені", – сказав в. о. голови ОДА.

Володін також повідомив, що в області офіційно підтверджено 133 випадки коронавірусної хвороби, зокрема в 10 дітей, і тільки за останню добу – 12 нових випадків. На стаціонарному лікуванні перебувають 42 особи, на амбулаторному та самоізоляції – 91, а підозра на зараження – у 533 осіб. П'ятеро осіб померли, шестеро одужали.

Зазначимо, що про посилення карантинних заходів на заході України також заявив мер Івано-Франківська. За його словами, в деяких регіонах можуть ввести комендантську годину на вихідних.

Нагадаємо, раніше Київська ОДА опублікувала статистику хворих на COVID-19 по населених пунктах. Найбільше пацієнтів із коронавірусом – в Обухівському й Києво-Святошинському районах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram