ГоловнаСуспільствоЖиття

У ЗСУ кількість інфікованих коронавірусом зросла до семи

COVID-19 діагностували ще у двох військовослужбовців, їхній стан задовільний.

У ЗСУ кількість інфікованих коронавірусом зросла до семи
Фото: ajansspor.com

У четвер, 9 квітня, у Збройних силах України зареєстровано ще два випадки захворювання COVID-19, спричиненого коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2.

Про це повідомляє Командування медичних сил ЗСУ у фейсбуці.

Так, у військовослужбовця Васильківського гарнізону, якого напередодні госпіталізували з попереднім діагнозом "пневмонія", після обстеження і проведення ПЛР-тестування, підтверджено захворювання COVID-19. Хворий перебуває в госпіталі й отримує симптоматичне лікування. Стан його здоров'я задовільний.

Також COVID-19 підтверджено у військовослужбовця однієї з військових частин Мелітополя. З кінця березня він перебував на самоізоляції після контакту з особами, у яких було підтверджено захворювання, але 29 лютого в нього підвищилася температура. Зроблені на початку квітня з інтервалом 4 доби швидкі тести показали негативний результат. Однак сьогодні надійшли результати ПЛР-тестування, які підтвердили захворювання. Стан його здоров'я задовільний. Він проходить лікування в домашніх умовах під наглядом медиків.

Військові, які контактували з хворими, відправлені на самоізоляцію. У разі появи симптомів ГРВІ в них візьмуть проби для проведення дослідження на COVID-19.

Нагадаємо, на 07:00 9 квітня в ЗСУ було зареєстровано п'ять випадків захворювання COVID-19, з них один летальний. На ізоляції (в тому числі на самоізоляції) перебувала 131 особа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram